Vegetarische of Vega-gerechten in de maaltijdbox

Vegetarische eten heeft zich in onze maatschappij ingeburgerd. Ieder zichzelf respecterend brasserie, restaurant, hotel biedt wel vegetarische gerechten aan. Vegetarische gerechten worden niet alleen gesmaakt door vegetariërs, maar ook de gewone mens eet steeds vaker eens een maaltijd zonder vlees of vis. Vandaar deze website met vegetarische gerechten. Deze website met vegetarische gerechten bevat zowel simpele vegetarische recepten voor de dagelijkse maaltijd alsook uitgebreide vegetarische gerechten voor gezellige onderonsjes met vrienden en familie. Ken je zelf een vegetarische gerecht, hoe eenvoudig het ook is, stuur het ons door zodat wij en andere ervan kunnen genieten. Er zijn ook veganistische / plantaardige maaltijdboxen. Dit zijn kookboxen waarbij je uitsluitend plantaardige ingrediënten ontvangen om vegan-gerechten mee te koken. Er zijn verschillende leveranciers in België zoals Ekomenu, Foodbag en 15gram waar je maaltijdboxen kunt bestellen. Een vegetarische box kan je bestellen bij o.a HelloFresh en Marley Spoon.

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is een kookbox met daarin ingrediënten en recepten voor een aantal heerlijke avondmaaltijden. Je ontvangt deze boodschappenpakketten wekelijks op de door jouw gekozen leverdag. Je kunt kiezen uit varianten voor 1 tot 6 personen waarbij je in België ook kan aangeven of je bijvoorbeeld 3 of 4 gerechten per week wilt ontvangen. Een abonnement van bijvoorbeeld HelloFresh is altijd flexibel. Je kunt altijd pauzeren of opzeggen. Een van onze lievelingsgerechten is hieronder te vinden.

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta maken met een kookbox

Een heerlijke vegetarische maaltijd? Ingrediënten: 450 gram bladspinazie (diepvries), 450 gram ricotta, 1 pakje verse basilicum, 25 rolletjes cannelloni, 10 dl tomatensaus (tomato frito of sugocasa), 2 bolletjes mozzarella, peper, nootmuskaat – voor vier personen

Bereiding: Laat de spinazie ontdooien, door deze in een pan op laag vuur te verwarmen. Hak de basilicum fijn en meng deze in een kom met de ricotta en de spinazie. Voeg peper en nootmuskaat toe en goed vermengen. Vul de cannelloni rolletjes met het mengsel. Schenk een deel van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg de rolletjes hierop. Overgiet de cannelloni met de rest van de tomatensaus en zorg dat de rolletjes helemaal bedekt zijn. Snijdt de mozzarella in plakjes en leg deze op de rolletjes. Bak de cannelloni 35 minuten in een op 200 graden verwarmde oven. Tip: Als de winkel geen cannelloni heeft, kan dit recept ook gemaakt worden met lasagnevellen. Kook de lasagne even voor, vul ze met het mengsel en rol de vellen op.

Het Ontbijt

Wat nog steeds veel te weinig mensen weten is dat de belangrijkste maaltijd van de dag het ontbijt is. Zeker ook als je probeert af te vallen, dan is het ontbijt zeker belangrijk. Maar niet alleen om af te vallen is het ontbijt belangrijk maar ook om de hele dag fit en scherp te zijn is het ontbijt zeer belangrijk. Daarom hieronder een heerlijk recept voor een goed ontbijt(brunch).

Panini Caprese ingrediënten:

– 6 afbak-pistoletjes

– 1 bolletje mozzarella

– 1 tomaat

– 1 klein potje (+/- 100 gram) pesto

Bereiding: Verwarm de oven voor. Snijd de pistoletjes in de lengte open. Besprenkel de pistoletjes met een beetje water en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat en de mozzarella in plakjes. Beleg de gebakken broodjes met de plakjes mozzarella en hierop de plakjes tomaat. Smeer de pesto er overheen.

De Meest Gemaakte Fouten Met Eten & Diëten De meest gemaakte fout met diëten is het hele principe van diëten zelf. Diëten is namelijk helemaal niet goed voor je, je kunt beter hetzelfde eetpatroon aanhouden dan echt de gaan diëten. Want bij diëten is het meestal zo dat de hoeveelheid die je bent afgevallen dubbel zo hard terug komt omdat de meeste mensen op de meest verkeerde manieren diëten, bijvoorbeeld door je ontbijt over te slaan, dit is heel slecht voor je en helpt absoluut niet met afvallen. Strenge diëten zijn helemaal niet goed voor je en kunnen zelfs hele vervelende uitwerkingen hebben. Wat is dan de truc van het afvallen vraag je je af? De truc van afvallen is dan niet je doorzettingsvermogen, of weinig eten, of vasten, afslankpillen, fitnessprogramma’s of bepaalde ‘zogenaamd’ bewezen diëten. Nee, de truc van afvallen is niet minder gaan eten en harder te gaan lopen maar de truc is je eetpatroon te veranderen. Oftewel: Je voedingsgewoonten aanpassen.

Geef een reactie