Steeds meer keus in vegetarische bezorgmaaltijden

Mensen denken steeds vaker aan het milieu en onze dieren. Hierdoor groeit ook het percentage vegetariërs en veganisten in ons land. Toch laat niet iedereen zich in een hokje plaatsen. Zo zijn er tegenwoordig ook genoeg mensen die minder vlees eten, maar dit nog wel incidenteel doen. Voor al deze consumenten is er gelukkig goed nieuws. Want door het groeiende aantal mensen dat minder vlees eet, groeit ook het aanbod van vegetarische bezorgmaaltijden. Waar je vroeger de bezorgservice enkel voor een vette shoarmaschotel of pizza bomvol vlees kon aanspreken, zijn er tegenwoordig genoeg restaurants die heerlijke vegetarische gerechten aanbieden. Even een dagje geen vlees? Een makkelijke maaltijd bestellen is zo gedaan! 

Vegetarische restaurants 

Niet alleen steeds meer ‘gewone’ restaurants bieden vegetarische alternatieven aan, ook het aantal vegetarische restaurants neemt enorm toe. Ook wanneer je eigenlijk geen vegetariër bent, kan het interessant zijn om het aanbod van deze restaurants eens te bekijken. Vaak krijg je enorm veel inspiratie door de mogelijkheden waarop ze vlees proberen te vervangen. De meest bijzondere gerechten komen langs. En bovendien ook nog eens heel smaakvol. 

Veel niet-vegetariërs zijn immers nog altijd van mening dat gerechten zonder vlees of andere dierlijke producten minder vol van smaak zitten. Bestel een keer bij een vegetarisch restaurant en het tegendeel zal al snel bewezen worden. 

Wat eten we vanavond bij butlon? Vegetarisch natuurlijk! 

Waarom vegetarisch eten? 

Maar waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om vegetarisch te eten? Wat is de toegevoegde waarde om geen dierlijke producten meer te eten? En waarom lassen steeds meer mensen ‘vleesvrije’ dagen in? Wij zetten de voordelen van vegetarisch eten voor jou op een rijtje: 

  • Minder dierenleed: dit is voor de meeste vegetariërs natuurlijk de doorslaggevende factor. Ze willen dieren het leed van de slacht besparen. Door massaal minder vlees te eten is er minder vraag naar dierlijke producten en zal het aanbod ook minder groot worden. Dit resulteert uit eindelijk in minder dierenleed.
  • Ook geef je het algehele milieu een flinke boost door minder vlees te eten. Wist je dat de veehouderij maar liefst een kwart van alle uitstoot in Nederland veroorzaakt? Door minder vlees te eten kan deze uitstoot enorm verminderd worden.
  • Wist je dat vlees in tegenstelling tot groente en vleesvervangers bomvol calorieën en vetten zitten? Door veel vlees te eten kan men dan ook te kampen krijgen met een te hoge cholesterol, hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziektes. Kortom, door plantaardig te eten verbeter je jouw gezondheid. 

Bovendien wordt vegetarisch eten steeds lekkerder. Waar vegetariërs vroeger nog het imago hadden dat ze enkel een blaadje sla en wat wortels aten is dat inmiddels wel anders. Eten bestellen via Butlon omgeving Enschede? Let dan eens op de vegetarische alternatieven. Je zal merken dat het aanbod ontzettend divers is. Bovendien lopen bij de meeste gerechten het water al in je mond. Vegetarisch eten saai en minder smaakvol? Welnee! Ook als je een dagje (of misschien wel voor een hele lange tijd) geen dierlijke producten eet, kan je nog steeds heerlijk eten. Waag de sprong en laat je verrassen!