pizza saus

Pizzasaus: niet alleen lekker op pizza

Ben je ook zo gek op pizza saus en wil je dit het liefst bij zoveel mogelijk gerechten eten? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je waar je deze saus bij kunt eten!

Pizza

Dit is natuurlijk het meest voor de hand liggende: pizza saus over je pizza! Je kunt een pizzabodem kopen en daar zelf de saus overheen doen of, bij een kant en klare pizza, nog wat extra saus toevoegen. Dat maakt je pizza extra juicy!

pizza saus

Pasta

Je kunt de saus ook gebruiken voor over je pasta. De saus bestaat immers uit tomaten en Italiaanse kruiden. Een perfecte basis die prima over je pasta heen kan. Aan de saus kun je zelf natuurlijk nog ingredi├źnten toevoegen. Denk aan groentes zoals champignons, uien, knoflook of wellicht gehakt als je dat lekker vindt. Je hebt het in een handomdraai klaar!

Aardappels

Waarom zou je de saus slechts over pasta en pizza doen? Het smaakt namelijk ook heel lekker bij aardappels. Het is weer eens iets anders dan de standaard jus. Een heerlijke optie is een aardappelschotel met pizza saus, geraspte kaas, een paar plakjes tomaat en als topping eventueel paneermeel voor een krokante topping. Eet smakelijk!

Tosti

Iedereen vindt het lekker om zijn of haar tosti te dippen in een lekker sausje. Meestal is dit ketchup, maar de saus die standaard op je pizza zit, is ook heel lekker bij tosti’s! In tegenstelling tot ketchup proef je dan de echte smaak van tomaten. In combinatie met het brood en de kaas van je tosti is dit een heel erg lekkere combinatie.

Chips

Ook voor chips bestaan diverse dips. Heb je er al eens aan gedacht om je chipje in de saus van je pizza te dippen? Het is een heerlijke combinatie.

Wraps

Je kunt er ook de binnenkant van je wrap mee insmeren. Vervolgens voeg je groentes en indien gewenst vlees toe en rollen maar. Een geslaagd maaltje!

Geef een reactie