Noten als vleesvervanger

Wil jij een gezonde maaltijd bereiden zonder daarbij vlees te gebruiken? Maak dan gebruik van noten! Noten zijn erg gezond, zitten boordevol onverzadigde vetten, vitamines en ijzer en zijn een uitstekende vleesvervanger. Noten leveren net als dierlijke producten eiwitten, ijzer, vitamine E en vitamine B1. Het zijn dus goede vegetarische keuzes. En daarnaast zijn noten ook erg lekker en maken ze je gerecht helemaal compleet.

Rauwe, ongebrande noten

Er zijn veel verschillende soorten noten te koop. Zo kun je noten kopen die geroosterd of gebrand zijn, gezouten of ongezouten en heb je de rauwe variant. De laatste variant is onbewerkt en bevat daardoor de meeste goede voedingsstoffen. Tijdens het branden of roosteren van de noten gaan namelijk wel wat goede voedingsstoffen verloren. Geroosterde of gebrande noten zijn vaak wel wat meer van smaak. Door het roosteren en branden krijgen ze namelijk een krokant laagje wat heerlijk is. Heerlijk, maar wel wat minder gezond.

Welke noten kopen

Naast de verschillende bereidingswijzen zijn er ook veel verschillende soorten noten te kopen. Welke noten kun je nu het beste kopen als vleesvervanger? Dat is eigenlijk helemaal afhankelijk van je gerecht. Ga je een warme maaltijd bereiden, dan kun je daar bijvoorbeeld cashewnoten prima voor gebruiken. Deze zijn erg populair, hebben een zachte smaak en kunnen uitstekend gebruikt worden in bijvoorbeeld Aziatische gerechten. Wil je liever een salade verrijken met noten? Dan zijn amandelen, paranoten of pistachenoten erg lekker. Amandelen hebben een volle smaak en geven je salade een verrassende twist. Paranoten zijn heerlijk vol en romig van smaak en een echte verrijking voor je salade. Ook pistachenoten maken je salade helemaal af. Ze hebben een volle, beetje zoete smaak en geven je salade een extra dimensie. Wil je gaan bakken met noten dan zijn hazelnoten, macadamia, walnoten en pecannoten erg geschikt. Zij maken je dessert lekker en gezond.

Noten online kopen

Supermarkten staan vol met noten. Vaak zijn deze noten niet vers, maar bewerkt en voorzien van extra toevoegingen om ze langer houdbaar te maken. Wil je heerlijk verse Noten kopen? Dan kun je deze op de markt bij de notenkraam heerlijk vers krijgen. Vaak worden ze daar zelfs voor je gebrand of geroosterd waar je bij staat. Helaas heeft niet elke markt een notenkraam of zie je zelf geen kans om naar de markt te gaan. In dat geval kun je de noten ook online bestellen. De kwalitatieve noten webshops verkopen heerlijk verse noten en verpakken ze op een juiste manier, zodat jij hier nog lang van kunt genieten. Eet smakelijk.