Duurzaam je drankje drinken

Vandaag de dag komen we niet meer weg met ondoordachte acties. We moeten ons bezighouden met wat de gevolgen zijn voor de natuur. Sommige mensen pakken dit groots aan maar ook thuis kun je al een hoop doen. Zo kun je vegetarisch eten, je afval scheiden, je kleding tweedehands kopen en je oude nachtkastje een nieuw kleurtje geven in plaats van een nieuwe kopen. Ook kan je het nog kleiner aanpakken om wat voor de wereld betekenen. Bijvoorbeeld door afscheid te nemen van je plastic rietje in je drankje. 

Rietje van stro 

Een bedrijf dat dit stimuleert en een goed alternatief voor het plastic rietje biedt is StrawbyStraw. Zij zijn de uitdaging aangegaan om het plastic rietje te laten verdwijnen en hier een leuk en gebruiksvriendelijk alternatief voor te bedenken. En daar zijn ze in geslaagd! Maak kennis met het rietje van stro. Dit rietje komt rechtstreeks uit de natuur: namelijk van het land waar net geoogst is en vervolgens deze stengeltjes overblijven. Deze plantenstengels worden bewerkt zodat ze schoon, glad en zacht worden. En that’s it! Klaar voor gebruik! 

Plastic rietjes worden eenmalig gebruikt en vervolgens weggegooid. Als je bedenkt hoeveel organisaties als restaurants, cafés, hotels dagelijks plastic rietjes weggooien is dit ontzettend milieuvervuilend. Wanneer deze vervangen zouden worden door rietjes van stro, zou dit al op grote schaal positief effect opleveren. 

Wat is het voordeel van stro? 

Papieren rietjes zien we ook alsmaar vaker voorbij komen. Echter is dit materiaal niet heel stevig. Wanneer je een rietje van papier een tijdje in je drankje hebt zitten, zal deze een beetje verslappen. Een materiaal als stro is sterk en verslapt niet. Ondanks het sterke materiaal voelt het rietje wel zacht en fijn aan wanneer je je drankje ermee drinkt. 

En buiten dat dit duurzame rietje zijn functie heeft ziet het rietje er ook nog eens leuk uit in je drankje! Reden genoeg dus om over te stappen naar deze variant van je drankje drinken!