Green Egg

De Green Egg: zo heb je nog nooit buiten gekookt

Sommige mensen kunnen niet wachten tot de zomer begint omdat ze dan eindelijk weer de barbecue aan mogen steken. Een barbecue is heel tof, maar tegenwoordig is er nog meer mogelijk. Schaf bijvoorbeeld een Green Egg aan. De Green Egg tilt buiten koken naar een heel niveau.

Is het een barbecue?

Experts zeggen dat je een Green Egg eigenlijk geen barbecue mag noemen. Daar zit ook wel wat in. Het is namelijk eigenlijk zoveel meer dan een barbecue. Het is eigenlijk meer een buitenkeuken of buitenoven. Je kunt er op bakken maar ook mee braden, pizza’s maken, roken en stoven. Het is oprecht de meest veelzijdige buitenkeuken die je op dit moment kunt hebben. Er zijn bovendien mensen die zweren bij de smaak van gerechten uit de Green Egg.

Green Egg

Een unieke smaak

Doordat het zo’n bijzonder apparaat is, krijgen de gerechten uit de Green Egg ook een andere smaak mee.Veel mensen zeggen dat vlees sappiger blijft en vis lekkerder gegaard wordt dan op een traditionele barbecue. De Green Egg pakt je gerecht als het ware in en zorgt zo dat alle sappen erin blijven. En we weten allemaal dat een stuk vlees met de sappen er nog in veel beter smaakt dan een uitgedroogd stuk vlees.

Green Egg

Een erg duur ei

Niet schrikken, maar een Green Egg kan wel meerdere duizenden euro’s kosten. Dat zijn dan wel erg grote modellen natuurlijk. Er zijn meerdere maten om uit te kiezen. Maar ook bij de kleinste Green Egg geldt dat het een flinke investering is. Daarentegen gaat zo’n ei dan ook wel heel lang mee.