De beste koelvitrine koop je met deze duidelijke tips!

In heel veel verschillende situaties is een koelvitrine een absolute vereiste. Dit geldt niet alleen maar voor de verschillende horecagelegenheden die er bestaan. Wat namelijk verder ook te denken van professionele keukens en bijvoorbeeld een bedrijfskantine? Op al deze verschillende plaatsen is het een absolute must om gebruik te maken van een koelvitrine. Dat is allemaal leuk en aardig, maar welke koelvitrine moet je nu precies kopen? Er zijn op de markt toch wel een behoorlijk aantal verschillende soorten koelvitrines terug te vinden. Waar moet je nu precies allemaal rekening mee houden? Wij zochten het voor je uit en helpen je op deze pagina graag met het vinden van de beste koelvitrine voor jouw situatie.

             1.) Kies bewust de kleur van je koelvitrine

De eerste tip is misschien een beetje ongewoon. Wanneer je de verschillende koelvitrines op de markt gaat onder de loep nemen zal je echter kunnen vaststellen dat deze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende kleuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een koelvitrine aan te schaffen in het wit, maar zijn er ook zwarte exemplaren. Daarnaast is het zo dat er ook koelvitrines bestaan die gewoon in de klassieke RVS-kleur verkrijgbaar zijn. Niet alleen moet er rekening worden gehouden met de kleur waar je potentiële koelvitrine over beschikt, dit geldt eveneens voor het algemene design. Kies je bijvoorbeeld voor een vierkant exemplaar of voor een ronde uitvoering voor het displayen van taartjes? In ieder geval mag het duidelijk zijn, sta altijd even stil bij de uitstraling waar je koelvitrine over zal beschikken.

             2.) Hou rekening met de beschikbare ruimte en vereiste capaciteit

Het is vandaag de dag mogelijk om een koelvitrine te kopen in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde koelvitrine is het dan ook erg belangrijk om rekening te houden met onder meer:

  1. De hoeveelheid aan ruimte die beschikbaar is;
  2. De capaciteit welke is vereist;

Beide bovenstaande zaken gaan eigenlijk hand in hand. Heb je dus met andere woorden nood aan een koelvitrine die beschikt over een aanzienlijke capaciteit? In dat geval weet je dat je daarvoor ook een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte voor zal moeten voorzien. Ook het omgekeerde is uiteraard het geval.

             3.) Hou rekening met de exacte inhoud van de koelvitrine

Een belangrijk punt waar veel beginners helaas geen rekening mee houden met betrekking tot het kopen van een koelvitrine is terug te vinden in de precieze inhoud waar gebruik van zal worden gemaakt. Het is namelijk zo dat er koelvitrines zijn die bijvoorbeeld speciaal zijn bedoeld voor het koel houden van dranken terwijl er ook speciale versies bestaan voor mensen die voedingswaren koel willen houden. Voordat je een koelvitrine koopt is het dus altijd van cruciaal belang om je even grondig te verdiepen in de verschillende soorten koelvitrines welke beschikbaar zijn op de markt.

             Kies voor het kopen van een echt kwalitatieve koelvitrine!

Door rekening te houden met de bovenstaande drie tips zal je zo goed als zeker een koelvitrine kopen die perfect in lijn zal liggen met jouw verwachtingen. Het is in ieder geval in de praktijk altijd belangrijk om te investeren in een echt kwalitatief exemplaar. Veel mensen die ervoor kiezen om een horecazaak op te starten beginnen met een tweedehands koelvitrine of met een zo voordelig mogelijk exemplaar. Dit is uiteraard een keuze die je kan maken, maar daar staat tegenover dat deze apparatuur vaak over een beperkte kwaliteit en levensduur beschikken. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze keuze voor de lange termijn niet bepaald interessant is. Het kan gelukkig ook anders.

Een koelvitrine kan op verschillende manieren worden aangekocht. In eerste instantie is het natuurlijk mogelijk om de koelvitrine in één keer te kopen met eigen financiële middelen. Daarnaast is het echter eveneens mogelijk om ervoor te kiezen om een koelvitrine te leasen. Deze laatste keuze kan in het bijzonder voor beginnende ondernemers met beperkte financiële middelen een zeer interessante keuze zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, is het zo dat je een koelvitrine moet kopen met eerder beperkte financiële middelen? Dan kan je nog altijd in de richting van een leasing kijken! Zo kan je de kosten van je koelvitrine spreiden over een langere termijn terwijl je toch bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke kwaliteit.

Let wel, het spreekt voor zich dat niet alle partijen het leasen van een koelvitrine mogelijk maken. Het is dan ook altijd van belang om eerst even voor jezelf uit te maken welke van beide opties voor jou nu precies de interessantste keuze is. Op basis daarvan kan je dan een geschikte partij vinden om jouw nieuwe koelvitrine bij aan te schaffen.